شخصیت،احساسات،عواطف، افکار وباورهای هر فرد، به شدت تحت تاثیر والدین مخصوصا در دوران کودکی می باشد. والدین از همان بدو تولد، بذر عواطف و احساسات را درون فرزند خود می کارند که حاصل آن در بزرگسالی، افکار، باورها و رفتارهای آن شخص را شکل می دهد. در بعضی از خانواده ها، این بذرها، دانه های عشق و احترام و استقلال و در برخی دیگر، بذر ترس، نفرت و احساس گناه است. والدینی که درکودکی بذر عشق بکارند، با فرزند خود به درستی رفتار کنند، او را دوست بدارند،به او ابراز محبت کنند والدین امن هستند، اما اگر بذر ترس و نفرت بکارند و به فرزند خود احساس عدم امنیت، طردشدگی، دوست داشتنی نبودن و بی ارزشی را القا کنند، والدین سمی محسوب می شوند! همین حالا مکثی کنید و به رفتار والدین خود در کودکی بیاندیشید! والدین شما والدین امنی بودند یا والدین سمی؟ جالب است بدانید که اکثر والدین در کودکی و بزرگسالی فرزندانشان، والدین سمی محسوب می شوند و فقط درجه آنها با هم متفاوت است.زیرا پدر و مادرها قبل از تولد فرزند خود آموزش های لازم را برای شناخت خود، کودک و نحوه رفتار با او را نیاموخته اند.آنها هرچیزی که از والدین و جامعه آموخته اند را به کودک خود انتقال می دهند. کودک با کوهی از مشکلات و رفتارهای اشتباه بزرگ می شود ودر روابط عاطفی و مالی و دیگر زمینه های زندگی اش به مشکلات عمده ای برمیخورد. تاثیر این مسمومیت بر روابط فرد، مهمترین موضوعی است که باید بررسی و اصلاح گردد. برای مثال فردی که در روابط خود مدام شکست می خورد، به احتمال زیاد والد یا والدین سمی ای داشته که او را مرتب در رقابت قرار داده اند، او را تحقیر کرده و یا نتایج بیش از حد توان کودک از او انتظار داشته اند و یا اینکه اعتمادبنفس کودک را با تنبیه، بجای تشویق و عشق ورزی به او، پایین آورده اند و در صورت شکست، او را فاقد ارزش و بها می دیدند.
برای ریشه یابی و پاکسازی عوامل شکست خود در روابط و بهبود روابط عاطفی تان دوره جذب فرد ورابطه دلخواه را به شما پیشنهاد میکنیم. برای آشنایی با این دوره اینجا کلیک کنید
نشانه های والدین سمی: 🔸️ دائما در حال مقایسه هستند. _از خواهرت یاد بگیر، ببین چقدر مودبه! 🔸️با فرزندشان دردودل میکنند. _من خیلی بدبختم، ما هیچ پولی نداریم... 🔸️عصبانیت خود را سر کودک خالی میکنند. _بابا می تونم باهات بازی کنم؟ _حال منو نمی بینی، حوصله ندارم! 🔸️بی توجهی کردن _مامان دستم درد میکنه _چیز مهمی نیست خوب میشی 🔸️برچسب زدن _اخه تو چقدر تنبلی! آخرش مثل بابات بیکار و علاف میشی
🔸️به فرزند خود احساس گناه میدهند! _من بخاطر تو همه ی عمر با پدرت زندگی کردم، جوانی من پای تو هدر رفت. 🔸️از فرزند خود انتظار خدمت دارند! 🔸️ احساس شرم و حقارت بخشیدن به فرزند _این چه لباسیه پوشیدی،باعث خجالته، این چه رفتاریه که تو داری، این چه طرز حرف زدنه، راه رفتنم بلد نیستی... تو همیشه آبروی منو میبری کودکی که دچار این احساسات منفی می شود، احساس کمبود و حقارت میکند و عزت نفس پایینی خواهد داشت و به تدریج در ضمیر ناخوداگاهش خواهد پذیرفت که آدم بدی است و لایقِ داشتن یک زندگی خوب یا رابطه موفق و عالی نیست و مدام در زندگی و بخصوص روابطش شکست میخورد.
مقالات جذاب زیر را بخوانید🔻 چرا فرزاندان ناخواسته در بزرگسالی در روابطشان طرد میشوند؟ چیکار کنم عشقم به زندگیم برگرده؟
کم نیستند افرادی که والدین آسیب رسان داشته اند اما بخاطر قبح و تابو، و مقدس شمردن والدین، نمی توانند منشا مسائلشان را به آنها نسبت دهند چون اینکار به آنها احساس گناه می دهد و اینکار را تقدس زدایی میدانند. اما تقدس زدایی به معنای کینه گرفتن از والدین نیست چرا که اکثر آنها ناآگاهانه آسیب زده اند. بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که سعی کنید والدینتان را ببخشید و روی خودتان کار کنید، عوامل و ریشه ی مشکلاتتان را شناسایی و پاکسازی کرده و درون خود را شفا دهید.
|